Himos jatkaa kasvuaan – kesän saldo yli 100 000 kävijää

Ensi kesäkaudelle lisäarvoa tuo upea golfkeskus keskellä Himosta

Tiedote 21.8.2012

Himoksen kesä on ollut ennätyksellinen. Viileästä säästä huolimatta kesätapahtumat toivat Himokselle yli 100 000 vierailijaa ja kesän kävijämäärä kasvoi 15 prosenttia. Alueen uuden täysmittaisen golfkentän valmiusaste on nyt yli 90 prosenttia.

Himoksen ympärivuotista vetovoimaa kuvaa parhaiten se, että sateisesta kesästä huolimatta tapahtumien kävijämäärät kasvoivat ja alueen majoituskapasiteetti on ollut kokonaan käytössä tapahtumien aikana. Myös ensi kesänä avautuvan golfkentän ympärille rakentuva kylä innostaa sijoituskohteena. Kaikki valmistuneet talot ja huoneistot on myyty ja parhaillaan rakenteille on tulossa kymmenisen uutta huoneistoa.

Himoksen vetovoimaan luotetaan ja investointikohteena golfkylän huoneistot ja tontit ovat haluttuja vähemmän suopeista talousnäkymistä huolimatta. Nimenomaan keskuksen ympärivuotisuus kiehtoo ja golfkylään sijoittaneet arvostavat Himoksen kokonaistarjontaa. Kiitosta saavat erityisesti myös golfkentän monimuotoisuus ja korkeuserot.

Huikeat artistikattaukset vetosivat festivaalivierailijoihin

Suomen merkittävin juhannustapahtuma, The Voice Juhannus -festivaali piti paikkansa myös tänä vuonna ja kävijämäärä kohosi 42 000 kävijään. Neljättä kertaa järjestetty Iskelmä Festivaali ylsi jälleen kävijäennätykseensä ja kesän suurimmassa iskelmätapahtumasta nautti peräti 30 000 kävijää. Hiphop-festivaali Pipefest vietti kahdettatoista tapahtumavuottaan ja keräsi uuden ennätysyleisön. Vuokatista toissa vuonna Himokselle siirtynyt Pipefest kasvatti kävijämääräänsä 23 000:een. HimosLomat Oy:n tuottamat festivaalit olivat suomalaisten huippuartistien ilotulitusjuhlaa. Lisäksi Suomen perinteikkäimmässä hiphopkulttuurin tapahtumassa Pipefestissä esiintyi vetovoimaisia ulkomaisia tähtiartisteja.

”Himoksen kesästä on tullut suuren festivaalien myötä ilmiö. Iskelmämusiikin, rock-kansan ja hiphopväen lisäksi keskuksen palveluista nauttivat mökkeilijät ja kesämatkailijat. Myös viikon ohjelmallinen perhelomamme Miina ja Manu ilahdutti noin 200 perhettä. Talvi tuo vuorostaan talviurheilun ja HimosAreenan huippuartistien tähdittämät bileviikonloput, luonnehtii HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Himoksen kesäkävijöiden määrä on noussut tasaisesti ja nykyisin HimosLomien liikevaihdosta yli 45 prosenttia tulee kesäsesongista. Tänä vuonna kävijämäärä nousi jo yli 100 000:een. Viime vuonna kävijämäärä oli 94 000 ja edellisenä vuonna kesäkausi keräsi 78 000 kävijää. Himoksen vahva talvikausi mukaan lukien puhutaan vuositasolla yli neljännesmiljoonan asiakkaan suuruisesta kävijäjoukosta. Himos onkin Suomen viidenneksi suosituin laskettelukeskus eteläisestä sijainnistaan huolimatta.

Golfpallo lentää uudella kentällä ensi kesänä

Himoksen uusi täysimittainen golfkenttä on saanut lopullisen muotonsa. Peliväylät, viheriöt ja bunkkerit on muotoiltu, kuivatus- ja kastelujärjestelmät asennettu ja kasvukerrokset levitetty. Kenttä on valmiina pelattavaksi kesäkuussa 2013 alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Kentän valmiusaste on nyt jo yli 90 prosenttia.

”Golfkentän 13 väylän nurmi on kylvetty ja loput väylät saadaan kylvettyä elokuun aikana. Todella rankkasateinen kesä on jonkin verran hidastanut rakentamista, mutta olemme kentän alkuperäisessä avausaikataulussa ja kenttä on pelikunnossa kesäkuun lopussa 2013”, kertoo toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju HimosResort Oy:stä.

Himos-Patalahti Golf Oy:n omistuspohja siirtyi keväällä perustajayrityksille, kun HimosResort osti Matkailunkehitys Nordian hallussa olleet kentän osakkeet. Golfyhtiön omistavat nyt HimosResort 77 prosentin ja Holiday Club 23 prosentin osuuksin.

Lisätietoja:

HimosLomat Oy, toimitusjohtaja Tina Mäntyharju, puh. 040 8346 700,
tiina.mantyharju@himoslomat.fi

HimosResort Oy, toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju, puh. 0400 666 902,
hannu.mantyharju@himosresort.fi

Kuvat

Himoksen golfalueesta saatavilla tuoreita kuvia osoitteesta: www.himosresort.fi/kuvat
Tapahtumalogoja ja kuvia: www.himoslomat.fi/press/himoslomien-mediasivut.html


Vuonna 1989 perustettu perheyhtiö HimosLomat on alueensa suurin majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluita sekä kiinteistöhuoltopalveluita tarjoava yritys. Jämsässä sijaitsevan ympärivuotisen vapaa-ajankeskuksen mökeissä, huviloissa ja hotellissa on yhteensä lähes 3000 vuodepaikkaa. HimosLomien Himos Areena on yksi valtakunnallisesti merkittävimmistä viihdetapahtumien näyttämöistä ja yhtiön järjestämät kesäfestivaalit kuuluvat Suomen suurimpiin. HimosLomat -konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli noin 15 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 72 paikallista työtekijää ympärivuotisesti.
www.himoslomat.fi

HimosResort Oy tarjoaa golffareille ja laskettelijoille vaihtoehdon monipuoliseen, ympärivuotiseen vapaa-ajan viettoon ja harrastamiseen. Yhtiö rakentaa Himoksen matkailu- ja vapaa-ajankeskuksen sydämeen täysmittaisen golfkentän ympärille valmiita loma-asuntoja ja tarjoaa myös lomatontteja alueelta. Alueen keskiöön nouseva golfkenttä valmistuu pelattavaksi kesällä 2013.
www.himosresort.fi