Himoksen täysimittainen golfkenttä on avoinna

Uuden kentän väylät nimetään Neste Oil Rallin erikoiskokeiden mukaan

Lehdistötiedote 26.6.2013


AKK:n puheenjohtaja Juhani Pakari löi napakan virallisen avajaislyönnin Himos-Patalahti Golf Oy:n kentällä tänään.

Juhlapuheessaan Suomen Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Peltoniemi  ennusti golfharrastuksen jatkavan kasvuaan Suomessa. Mutkattomasti pelattavat kentät lisäävät uusien harrastajien määrää ja golfin arvostus tulevana olympialajina on yhä nousussa.

Himoksen uusi kenttä on avoinna kaikille pelaajille huomenna 27. päivä kesäkuuta, eli Himoksen Iskelmä festivaalin ensimmäisenä päivänä.Avajaisjuhlaa siivittivät aurinko ja juhlapuheet. Antti Peltoniemi kertoi puheessaan, muun muassa Suomen Golfliiton teettämästä tutkimuksesta, jonka mukaan jopa 500 000 suomalaista suhtautuu golfiin myönteisesti ja olisi kiinnostunut kokeilemaan lajia.

”Suomen Golfliiton ja seurojen tehtävänä onkin huolehtia siitä, että golfista kiinnostuneet pääsevät aloittamaan harrastuksen parissa juohevasti, ja että toiminta on entistä avoimempaa”, Antti Peltoniemi peräänkuuluttaa. ”Himoksen kaltainen golfkenttä, monipuolisten palveluiden ja muiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksien keskellä, lisää taatusti uusien harrastajien mukaantuloa lajin pariin”, Peltoniemi jatkaa.

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen totesi täysimittaisen kentän ja golfkylän lisäävän huomattavasti Himoksen houkuttelevuutta ympärivuotisena vapaa-ajankeskuksena.

”Golfkentän investointi on merkittävä. Varsinkin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa vaaditaan rohkeutta viedä projekti päätökseen ja saada alueen ympärivuotinen toiminta uudelle tasolle”, sanoo Ilkka Salminen.

Himos-Patalahti Golf Oy:n ja Himos Resort Oy:n toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju on tyytyväinen, kun useiden vuosien työ on saatu kentän osalta valmiiksi projektin alussa määritellyn vision ja tavoitteiden mukaisesti. Kenttä avautuu huomenna alkuperäisessä aikataulussaan parin viime vuoden haastavista sääolosuhteista huolimatta.

”Toivotan golfharrastajat lämpimästi tervetulleeksi kentällemme lähialueelta ja kauempaakin”, Hannu Mäntyharju lausuu. ”Kenttä on suunniteltu eri tasoisille golfareille ja on mutkattomasti pelattavissa pay & play –periaatteella kaikille niille, joilla on green card. Uskon, että vastikään golfharrastuksen aloittaneet kuin myös haasteita janoavat kokeneet pelaajat, arvostavat kentän moninaisia ominaisuuksia ja vaikeusasteita”, hän jatkaa.

Yhteistyökumppaniksi Neste Oil Ralli  - väylien nimikilpailu alkaa


Tilaisuudessa julkistettiin myös yhteistyökumppanuus legendaarisen Neste Oil Rallin kanssa. Yhteistyö näkyy esimerkiksi golfkentän väylissä, jotka nimetään Suomen MM-sarjan erikoiskokeiden mukaan. Tuleeko maailman vaikein erikoiskoe Ouninpohja tai vaikkapa Surkee näkymään väylien nimissä, se selviää elokuun alussa heti Neste Oil Rallin jälkeen. Kilpailuun osallistuneiden kesken tullaan arpomaan VIP-rallipaketti vuodelle 2014.

AKK Sports Oy:n Tiina Lehmosen mielestä golfväylien nimeäminen Neste Oil Rallin erikoiskokeiden mukaan kunnioittaa alueen vahvoja ralliperinteitä sekä muistuttaa molempiin lajeihin olennaisesti vaikuttavista ominaisuuksista: tarkkuudesta, keskittymiskyvystä ja jatkuvan harjoittelun vaatimuksesta.

Avajaislyönnin jälkeen juhlavieraat testasivat uuden golfkentän ominaisuuksia ja tutustuivat kentän ainutlaatuiseen ympäristöön ja golfkylään. Kutsuvieraat arvostivat erityisesti alueen luonnon vaihtelevuutta ja kentän voimakkaita muotoja, jotka tulevat luonnosta itsestään. Himosvuori on läsnä kentällä koko ajan ja viheriöitä vartioivat bunkkerit korostavat maaston moninaisuutta entisestään.

Harjoitusalueella pääsee lyömään palloa kelluville greeneille


Yksi kentän erikoisuus on laaja vesirange, harjoituslyöntialue, jonne lyödään kelluvia palloja. Ratkaisu on harvinainen ja se tuo mielenkiintoisen lisäelementin harjoituslyöntipaikkaan.

Avajaisissa kokeiltiin myös uudenlaista vesielementtiä. Kentälle on rakennettu kelluvia greenejä, jotka tuovat uuden ulottuvuuden harrastukseen ja tarjoavat mielenkiintoista vaihtelua golfareille.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju, Himos-Patalahti Golf Oy ja Himos Resort Oy,
puhelin 0400 666 902 ,  hannu.mantyharju@himosresort.fi

Hallituksen puheenjohtaja Antti Peltoniemi, Suomen Golfliitto ry
puhelin 040 5701 000, antti.peltoniemi@golf.fi

Kaupunginjohtaja Ilkka Salminen, Jämsän kaupunki,
puhelin 040 142 7111, ilkka.salminen@jamsa.fi

Himos-Patalahti Golf Oy:n pääomistaja on Himos Resort Oy (77%) ja toinen omistaja on Holiday Club Resorts Oy (23%). Yhtiöllä on Himoksen matkailu- ja vapaa-ajankeskuksen keskiössä täysimittaisen golfkenttä, joka valmistui pelattavaksi 26.6.2013. Himos Resort Oy rakennuttaa kentän ympärille loma-asuntoja ja tarjoaa myös lomatontteja alueelta, jonka kokonaispinta-ala on 118 hehtaaria. Yhtiö tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon ympärivuotiseen vapaa-ajan viettoon ja harrastamiseen.  www.himosresort.fi