Ensimmäiset talot ja kunnallistekniikka valmiina

Himoksen uuden golfkentän yhteyteen nousee upea loma-asuntokokonaisuus

Tiedote 30.3.2012

Himos Resort Oy:n loma-asuntojen rakennus ja tonttikaupat etenevät suunnitelmien mukaisesti. Uuden täysimittaisen golfkentän yhteyteen kohoaa mittava loma-asuntokokonaisuus, jonka ensimmäinen vaihe kattaa 70 tonttia.

Ensimmäiset loma-asunnot ovat jo valmiina ottamaan asukkaita vastaan ja ensimmäisen vaiheen tonteista on myyty lähes puolet.  Alueen keskelle nousevan täysimittaisen golfkentän valmiusaste on hyvin edenneiden talvirakennustöiden myötä 75 % ja kenttä valmistuu aikataulun mukaisesti pelattavaksi kesäkuussa 2013.

Ekologista asumista aktiviteettien ytimessä

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa Himos Resort rakentaa alueelle korkealaatuisia, jykevästä Lapin hongasta tehtyjä hirsitaloja ja paritalohuoneistoja. Ensimmäiset talot ovat jo  valmiina ja lisää asuntoja saadaan käyttöön vapuksi. Rakennustyöt jatkuvat tasaista tahtia ja jouluksi valmistuu lisää erillis- ja paritaloja.  Myös alueen kunnallistekniikan ja tiestön ensimmäinen vaihe on valmistunut ja teiden päällystys katuvaloineen toteutetaan kesäkuussa.

Rakennusten lämmitysratkaisuksi on valittu taloudellinen ja ekologinen maalämpö. Jokaisessa asunnossa on vesikiertoinen lattialämmitys ja varaava takka. ”Myös ekologiset seikat on otettu huomioon suunnittelussa. Maalämpö ja hirsirakentaminen ovat hyvä keino pienentää omaa hiilijalanjälkeämme”, toteaa Himos Resort Oy:n toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju.

Latuverkosto laajenee

Golfkentän valmistuttua myös alueen latuverkosto laajenee merkittävästi. Jo ensi talvena alueelle pystytään tekemään monia kilometrejä uusia murtomaahiihtolatuja golfkentän huoltoteitä ja reuna-alueita hyväksi käyttäen.  Huhtikuun lopussa valmistuu Himos Resortin alueen halki menevän tien alittava tunneli, joka tulee talvisin hiihtäjien ja kesäisin golfaajien käyttöön.

”Paikallinen yhteistyö on mahdollistanut ulkoilureitistöjen kehittämisen, ja on hienoa seurata näköalapaikalta kuinka kokonaisuus alkaa muotoutua. Kuluvana talvena jälleen huippukunnossa olleet Himoksen rinteet ovat keränneet kiitosta. Loma-asukkaamme pääsevät hiihtoladuille aivan kotiovelta ja kesäasukkaita kutsuvat puolestaan golfkentän viheriöt – Himoksen kesätapahtumia ja -festivaaleja unohtamatta.  Myös alueen maastopyöräreitistöjä uudistetaan jo ensi kesäksi”, Mäntyharju summaa. ”Himos on nykyään todella ympärivuotinen kohde. Tänä vuonna Himokselle odotetaan kaikkien aikojen vilkkainta kesää jota värittävät festivaalien lisäksi muun muassa kullanhuuhdonnan EM-kilpailut ja perinteinen Neste-ralli.”

Lisätietoja:

HimosResort Oy, toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju, puh. 0400 666 902, hannu.mantyharju@himosresort.fi

Himos Resort Oy rakentaa Himoksen matkailu- ja vapaa-ajankeskuksen sydämeen täysmittaisen golfkentän ympärille valmiita loma-asuntoja ja tarjoaa myös lomatontteja alueelta. Alueen keskiöön nouseva golfkenttä valmistuu kesällä 2013.  www.himosresort.fi