Eturivin artisteja, parhaat kesäfestarit, luonnon rauhaa ja kohta myös golfia ainutlaatuisissa maisemissa

Himos on aidosti ympärivuotinen lomakohde

Tiedote 19.1.2012

Ympärivuotinen lomakohdeEteläisen Suomen suurin talviurheilu- ja laskettelukohde on nykyään aidosti ympärivuotinen vapaa-ajankeskus, joka muuntuu lumettomana aikana monien mahdollisuuksien festivaali- ja lomakohteeksi. Himoksella panostetaan myös kasvuun: alueelle tehtävät investoinnit lisäävät majoituskapasiteettia, esiintyjäkaarti Himos Areenalla on koko Suomen mittakaavassa huippuluokkaa, ja täysmittainen, vuonna 2013 avautuva golfkenttä lisää vetovoimaa entisestään.

"Sesongeillamme on täysin omanlaiset luonteensa. Kesää värittävät suuret festivaalit, jotka kokoavat alueelle vuorollaan iskelmämusiikin ystävät, rock-kansan ja hiphop-väen. Lisäksi keskusta kansoittavat mökkeilijät ja kesämatkailijat. Talvella keskusta hallitsevat vuorostaan talviurheilu ja Himos Areenan bileviikonloput huippuartisteineen. Talvi on myös kävijämäärältään varsin kansainvälinen, mikä näkyy keskuksessa erityisesti juhlapyhinä", sanoo HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Himos Areenalla biletetään eturivin artistien johdolla viikosta toiseen

Himos Areenalla biletetään viikosta toiseenHimos Areena on Keski-Suomen suurin viihdetapahtumien näyttämö, ja valtakunnallisestikin merkittävä rock- ja pop-musiikin keikkapaikka. Kevään 2012 keikoilla nähdään muun muassa Suvi Teräsniska, Chisu, Happoradio, Stella, Klamydia, Lauri Tähkä, Dingo, Jukka Poika, Fintelligens, Cheek, Herra Ylppö & Ihmiset, Popeda, Paula Koivuniemi ja PMMP.

"Himos Areena rakennettiin viisi vuotta sitten täydentämään Keski-Suomen viihdetarjontaa, ja se lunasti välittömästi paikkansa viikonloppujen bilepaikkana ja tapahtuma-areenana. Rima ohjelmiston rakentamisessa onkin korkealla: pyrimme tarjoamaan yleisölle ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat artistit, ikisuosikkeja unohtamatta", Mäntyharju sanoo.

Kesäkauden merkitys kasvussa - festivaalikansalle hulppea tarjonta iskelmästä hiphoppiin

Jo yli 40 prosenttia HimosLomien liikevaihdosta tulee kesäsesongista. Keskus on muuttunut aidosti ympärivuotiseksi kohteeksi, ja tulevat lisäykset palvelutarjontaan vahvistavat kesäkauden tarjontaa entisestään. Kesällä 2011 kävijöitä oli 94 000, mikä tarkoittaa 20 prosentin nousua vuoteen 2010 verrattuna.

Himoksen kesäfestivaalitarjonta onkin hulppeaa. Himoksella juhlitaan vuosittain maamme merkittävintä juhannustapahtumaa, The Voice Juhannus -festivaalia. Iskelmä Himos on mittavan kokoluokan festivaali aikuiselle kohderyhmälle. Myös Himokselle siirtynyt hiphop-kansan Pipe Fest on ylittänyt odotukset: tapahtuma muutti viime kesänä ensimmäistä kertaa Keski-Suomen järvimaisemiin Himokselle ja sai paitsi suuremman tapahtuma-areenan myös uuden järjestäjän, HimosLomat-konserniin kuuluvan Himos Festival Oy:n.

Golfkenttä lisää vetovoimaa entisestään

Golfkenttä lisää vetovoimaa entisestäänHimoksen matkailu- ja vapaa-ajankeskukseen tulevan uuden täysimittaisen golfkentän rakentaminen etenee vauhdikkaasti ja kentän valmiusaste on jo yli 65 %. Himos Resortin alueelle tuleva golfkenttä on pelattavissa kesäkuussa 2013. Kenttä on erinomainen lisäys palvelukokonaisuuteen, jota Himokselle on kehitetty pala palalta yli 25 vuoden ajan.

Himos Resortin alueen kunnallistekniikan ja tiestön ensimmäinen vaihe valmistuu tammikuussa ja ensimmäiset hirsihuvilat helmikuussa. Uuden golfkentän reunoille kohoaa lähitulevaisuudessa noin 300 loma-asuntoa. Ensimmäisessä rakennusvaiheessa paikalle nousee korkealaatuisia, jykevästä Lapin hongasta rakennettuja 99 m² hirsitaloja ja Lapponian 65 m² paritalohuoneistoja. Rakennusten lämmitysratkaisuksi on valittu taloudellinen ja ekologinen maalämpö. Jokaisesta asunnosta löytyy myös varaava takka.

"Maalämpö ja hirsirakentaminen ovat hyvä keino pienentää omaa hiilijalanjälkeämme", toteaa Himos Resort Oy:n toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju. "Koko alueen ja golfkentän suunnittelu on tehty luontoarvot edellä. Alueen luonto on vaihtelevaa ja monimuotoista eli esimerkiksi golfkentän muodot tulevat luonnosta itsestään".

Golfkentän suunnittelijana toimii golfarkkitehti Jari Koivusalo. "Suunnittelun lähtökohtana on inspiroiva ja monipuolinen kenttä, joka palvelee golffareita aloittelijoista aina huippupelaajiin asti", Koivusalo sanoo. "Kenttä on valmistuttuaan lähin golfkenttä yli 50 000 ihmiselle, ja on vastaisuudessa varmasti yksi keskeinen tekijä Himoksen kesässä kaikille golfmielisille".

Kesäkuussa 2011 golfkentän omistuspohja vahvistui nimekkäillä toimijoilla. Silloin Himos Resort oy, Holiday Club Resorts Oy ja Matkailunkehitys Nordia Oy solmivat sopimuksen, jonka myötä Holiday Club ja Matkailunkehitys Nordia tulivat kentän osakkaiksi. Kentän rakennusinvestoinnit tulevat olemaan noin 2,8 M€.

Golfhanke on merkittävä askel Himoksen ympärivuotisen matkailun kehittymiselle. Kenttä tukeutuu valmistuessaan jo Himoksella oleviin palveluihin ja sen odotetaan tuovan merkittävän määrän lisää kävijöitä vuosittain. Lisäksi kentän ympärille tehtävät rakennusinvestoinnit lisäävät majoituskapasiteettia huomattavasti jo nyt vahvana hiihtosesonkina.

Alueen tonttien ja loma-asuntojen välittäjinä toimivat Himos Resortin lisäksi mm. Kotijoukkue LKV (Helsinki, Seinäjoki, Vaasa), Autiotalot LKV (Hämeenlinna, Riihimäki, Hyvinkää) ja OP-Kiinteistökeskus (Lahti).

Lisätietoja:

HimosLomat Oy, toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju, puh. 040 8346 700, tiina.mantyharju@himoslomat.fi
HimosResort Oy, toimitusjohtaja Hannu Mäntyharju, puh. 0400 666 902, hannu.mantyharju@himosresort.fi

Vuonna 1989 perustettu perheyhtiö HimosLomat on alueensa suurin majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluita sekä kiinteistöpalveluita tarjoava yritys. Jämsässä sijaitsevan ympärivuotisen vapaa-ajankeskuksen mökeissä, huviloissa ja hotellissa on yhteensä lähes 3000 vuodepaikkaa. HimosLomien Himos Areena on yksi valtakunnallisesti merkittävimmistä viihdetapahtumien näyttämöistä ja yhtiön järjestämät kesäfestivaalit kuuluvat Suomen suurimpiin. Lumettoman kauden osuus yhtiön liikevaihdosta on 40 %. HimosLomat-konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli noin 15 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 72 paikallista työntekijää ympärivuotisesti. www.himoslomat.fi

HimosResort rakentaa Patalahdelle, Himoksen matkailun ja vapaa-ajankeskuksen sydämeen täysmittaisen golfkentän ymparille valmiita loma-asuntoja tarjoaa myös lomatontteja alueelta. Alueen keskiöön nouseva golfkenttä valmistuu kesällä 2013. www.himosresort.fi