Paikallissäännöt

KENTÄN RAJAT
Kentän rajat on merkitty valkoisilla paaluilla.

PUDOTUSALUEET (DROP ZONE) VÄYLILLÄ 13 ja 14
Pallo, joka on mennyt vesiesteeseen reiällä 13 tai sivuvesiesteeseen väylän 14 greenin takana, saadaan yhdellä rangaistuslyönnillä asettaa DROP ZONE -kyltillä merkitylle pudotusalueelle.


HUOLTOTIET, SEPELIPÄÄLLYSTEISET SALAOJAT, KASTELULAITTEEN KANNET, VÄYLÄLLÄ OLEVAT MITTAMERKIT JA SADEVESIKAIVOJEN KANSIA YMPÄRÖIVÄT KIVET
Kentällä olevat huoltotiet, polut, sepelipäällysteiset salaojat, kastelulaitteen kannet, väylällä olevat mittamerkit ja sadevesikaivojen kansia ympäröivät kivet ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta (Sääntö 24-2).


ETÄISYYSMITTARIT
Etäisyysmittarin käyttö pelissä on sallittu. Vain sellaista mittaria saa käyttää, joka mittaa ainoastaan etäisyyttä. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Pelistä sulkeminen.


IRTOKIVET HIEKKAESTEESSÄ
Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa (Sääntö 24-1).

VAPAUTUMINEN EPÄNORMAALEISTA KENTTÄOLOSUHTEISTA
Sinivalkoisin merkatut alueet kentällä, vapautuminen väylän puolelle, lähin vapauttava paikka (Sääntö 25-1b).

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA
Reikäpeli: Reiän menetys, Lyöntipeli:  Kaksi (2) lyöntiä


OHJEITA JA TIEDOTTEITA
1. Puuceet löytyvät range-alueelta sekä väylien 6, 10 ja 13 jälkeen
2. Tauko kioski väylän 11 jälkeen, tauko 8min.
3. Kenttämme 18 reiän ohjeaika on 4 h 30 min.
4. Ethän etsi palloja ryteiköistä! Alueella on kyykäärmeitä.

Peliohjesäännöt

Paikallissäännöt
Paikallissäännöt on painettu tuloskortteihin ja saatavana caddiemasterilta.
Harjoitusalueet ovat kaikkien käytettävissä kentän ollessa auki. Rangella oleva palloautomaatti toimii rangepoleteilla ja rangekortilla. Poletteja ja kortteja voi ostaa caddiemaster toimistosta.

 

Pelinohjaus kentällä
Peliä ohjaavat valvojat ja startterit kiinnittävät erityistä huomiota mm. pelin sujuvuuteen ja kentän käyttöön. Valvojat liikkuvat kentällä golfautolla ja heillä on oikeus puuttua kentän ohjeiden tai golfetiketin vastaiseen toimintaan. Heillä on myös lupa poistaa pelaaja kentältä.


Yleisiä määräyksiä

  • Yleisen turvallisuuden varmistumiseksi kentälle ei saa mennä ennen ajanvarauksen aukeamista.  Miehet, joiden tasoitus on yli 36, pelaavat punaiselta lyöntipaikalta.
  • Lemmikkieläinten mukaanotto kentälle on kielletty.
  • Turvallisuuden vuoksi lastenvaunuja ei saa tuoda golfkentälle. Samoin alle kouluikäisten lasten oleskelu kentällä on kielletty.
  • Pelaajien mukana voi seurata yksi henkilö caddiena. Tällöin hänen on pysyttävä kiinteästi peliryhmän mukana ja hänen tulee antaa pelaajille pelirauha.
  • Matkapuhelimien käyttö kentällä on kielletty, paitsi jo ryhmän muut pelaajat sallivat sen harjoituskierrosten aikana.
  • Metallipiikit golfkengissä on kielletty.
  • Poikkeavan säätilan kohdatessa (ukkonen, kaatosade, myrsky) pelaaja voi keskeyttää kierroksen turvallisuussyiden vuoksi. Henkilökunta voi harkintansa mukaan myös sulkea koko kentän. Molemmissa tapauksissa pelaaminen keskeytetään välittömästi ja pyritään siirtymään klubille. Caddiemasterin tulee antaa pelaajille uusi peliaika niiltä osin, kun kierros on ollut vielä kesken.
  • Alhaisimman tasoituksen omaava huolehtii siitä, että peliryhmä pysyy kentän ihanneaikataulussa. 18 reiän ihanne peliaika on 4 tuntia 30 min.


Kenttähenkilökunta
Kenttähenkilökunnalla on etuoikeus kentällä.
Viheriölle pelattaessa ja sitä huollettaessa pelaajan on odotettava kunnes lippu on paikallaan ja kenttähenkilökunta on poistunut.
Mikäli kenttähenkilökuntaan kuuluva on aikomallasi lyöntisuunnalla, älä lyö ennen kuin olet saanut häneltä luvan.

 

TERVETULOA NAUTTIMAAN PELAAMISESTA HIMOS GOLFIN KENTÄLLÄ!