Paikallissäännöt

KENTÄN RAJAT
Kentän rajat on merkitty valkoisilla paaluilla.

PUDOTUSALUEET
(DROP ZONE) VÄYLILLÄ 4 ja 14
Pallo, joka on mennyt esteeseen (keltaiset paalut) reiällä 4 tai esteeseen (punaiset paalut) väylän 14 viheriön takana, saadaan yhdellä rangaistuslyönnillä pudottaa DROP AREA -kyltillä merkitylle pudotusalueelle.

HUOLTOTIET, TYÖKONEIDEN RENKAANJÄLJET, SEPELIPÄÄLLYSTEISET SALAOJAT, KASTELULAITTEEN KANNET, VÄYLÄLLÄ OLEVAT MITTAMERKIT JA SADEVESIKAIVOJEN KANSIA YMPÄRÖIVÄT KIVET
Kentällä olevat huoltotiet, työkoneiden renkaanjäljet, polut, sepelipäällysteiset salaojat, kastelulaitteen kannet, väylällä olevat mittamerkit ja sadevesikaivojen kansia ympäröivät kivet ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta (Sääntö 24-2).

KIINTEÄT HAITAT LÄHELLÄ VIHERIÖTÄ (Mallipaikallissääntö F-5)
Kiinteästä haitasta saa vapautua Säännön 16.1 mukaisesti.Pelaajalla on käytössään myös seuraava vapautumisvaihtoehto, kun kiinteä haitta on lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla:Pallon ollessa yleisellä pelialueella pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b mukaisesti kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja se on:enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä ja enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

Poikkeus: Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA: YLEINEN RANGAISTUS

OHJEITA JA TIEDOTTEITA
1. Puuceet löytyvät väylien 4, 13 ja 15 jälkeen
2. 9r jälkeen max. 8 min tauko klubilla 
3. Kenttämme 18r ohjeaika on 4 h 30 min
4. Ethän etsi palloja ryteiköistä! Alueella on kyykäärmeitä.

Peliohjesäännöt

Paikallissäännöt
Paikallissäännöt on painettu tuloskortteihin ja saatavana caddiemasterilta.
Harjoitusalueet ovat kaikkien käytettävissä kentän ollessa auki. Rangella oleva palloautomaatti toimii rangepoleteilla ja rangekortilla. Poletteja ja kortteja voi ostaa caddiemaster toimistosta.

 

Pelinohjaus kentällä
Peliä ohjaavat valvojat ja startterit kiinnittävät erityistä huomiota mm. pelin sujuvuuteen ja kentän käyttöön. Valvojat liikkuvat kentällä golfautolla ja heillä on oikeus puuttua kentän ohjeiden tai golfetiketin vastaiseen toimintaan. Heillä on myös lupa poistaa pelaaja kentältä.


Yleisiä määräyksiä

  • Yleisen turvallisuuden varmistumiseksi kentälle ei saa mennä ennen ajanvarauksen aukeamista.  Miehet, joiden tasoitus on yli 36, pelaavat punaiselta lyöntipaikalta.
  • Lemmikkieläinten mukaanotto kentälle on kielletty.
  • Turvallisuuden vuoksi lastenvaunuja ei saa tuoda golfkentälle. Samoin alle kouluikäisten lasten oleskelu kentällä on kielletty.
  • Pelaajien mukana voi seurata yksi henkilö caddiena. Tällöin hänen on pysyttävä kiinteästi peliryhmän mukana ja hänen tulee antaa pelaajille pelirauha.
  • Matkapuhelimien käyttö kentällä on kielletty, paitsi jo ryhmän muut pelaajat sallivat sen harjoituskierrosten aikana.
  • Metallipiikit golfkengissä on kielletty.
  • Poikkeavan säätilan kohdatessa (ukkonen, kaatosade, myrsky) pelaaja voi keskeyttää kierroksen turvallisuussyiden vuoksi. Henkilökunta voi harkintansa mukaan myös sulkea koko kentän. Molemmissa tapauksissa pelaaminen keskeytetään välittömästi ja pyritään siirtymään klubille. Caddiemasterin tulee antaa pelaajille uusi peliaika niiltä osin, kun kierros on ollut vielä kesken.
  • Alhaisimman tasoituksen omaava huolehtii siitä, että peliryhmä pysyy kentän ihanneaikataulussa. 18 reiän ihanne peliaika on 4 tuntia 30 min.


Kenttähenkilökunta
Kenttähenkilökunnalla on etuoikeus kentällä.
Viheriölle pelattaessa ja sitä huollettaessa pelaajan on odotettava kunnes lippu on paikallaan ja kenttähenkilökunta on poistunut.
Mikäli kenttähenkilökuntaan kuuluva on aikomallasi lyöntisuunnalla, älä lyö ennen kuin olet saanut häneltä luvan.

 

TERVETULOA NAUTTIMAAN PELAAMISESTA HIMOS GOLFIN KENTÄLLÄ!